Sustainability

Bij Parti Plaisir hechten we veel belang aan kleding die op een faire en duurzame manier gemaakt wordt, met aandacht voor onze planeet, dier en mens!

Fair wear omvat een eerlijke productie van kleding: correcte werkomstandigheden, met een correcte verloning én geen kinderarbeid.

Duurzaamheid betekent zorgzaam omspringen met onze planeet en de mensheid. Aangezien de productie van normaal katoen zo belastend is voor het milieu, moest er in de vorm van bio katoen (organisch katoen) een alternatieve en duurzame oplossing komen.
Organisch katoen wordt op een andere manier geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en wordt met de hand geplukt.

De grootste en internationaal erkende organisatie die organisch katoen controleert en certificeert, is GOTS (Global Organic Textile Standard). We kunnen dan ook met veel trots melden dat het Belgisch label waar wij mee samen werken, in het bezit is van dit certificaat. Bovendien wordt de productie van dit label slechts toevertrouwd aan een beperkt aantal leveranciers zodat ze beter kunnen waken over de arbeidsomstandigheden.

Onze collectie bestaat volledig uit Fair Wear en voor 90% uit bio katoen. Ook in andere zaken proberen we deze visie door te trekken. Zo worden onze teksten gedrukt op papier dat gemaakt wordt van gerecycleerd landbouwafval.

Kortom, we doen er alles aan om een steentje bij te dragen aan een mooie toekomst, voor onszelf maar vooral voor onze kinderen!

Shopping Cart
Scroll to Top